Saturday, 6 December 2008

.:riwayat seorang bujang:.

semenjak hidup membujang selama lebih 2 mggu nie aku rasa cm dah muat je mkn mkanan yang dimasak oleh org lain...kalu nak ikutkn aku nak je masak sendiri..tp ape kan daya aku tidak dikurniakan bakat semula jadi dalam memasak.. lagi satu kalu aku sendiri sorang je yang makan xde la kesah kan ni ada lagi orang lain yang perlu diberi mkan...so untuk menjamin keselamatan sume org..baek mkn kat kedai je kan...kurang2 kesedapan nya dah terjamin kat situ..hhehe..

malam semalam aku beli kat pasar malm je aku punya dinner...sbb xbusan mkn kat kedai..beli kat pasar mlm mkn kat umah...hehe..so xde la mkn kat kedai... dah puas2 aku round2 kat pasar mlm tu hbes mati kutu aku..xtau nak mkn ape.. last pg la kat makcik jual nasi dagang tu... beli la sebungkus.. murah pun murah.. sedap pun sedap.. 2ringgit je... pastu aku jalan2 lagi n nmpak satu kuih best... kuih neram namenya... best tu.. panas2 lagi makcik tu jual.. mmg best bila mkn time2 panas2 tu... rangup je... huhu.. rase cm xcukup je.. huhu...

+nasi dagang+

+kuih neram+

sebelum aku balik tb2 aku ternmpak sesuatu yg menarik perhatian aku... si penjual ikan... bukan ikan yang orang mkn tu.. ni ikan perliharaan..haha.. si penjual ikan laga.. teringat plak aku time kecik2 dulu slalu la bela ikan nie.. tp sure xtahan lame.. xsmpai sebulan sure ikan tu ikan tu dah KO... mmg xlarat la nak beli... lagi pun ikan tu murah je time tu kalu silap aku seringgit kot sekor.. huhu... ikan tu cantik malang nya susah nak jaga..huhu... pastu bile dah busan asyik mati je.. aku pun dah mlas dah nak bela ikan tu.. macam xde hasil je kan..huhu

11 orang mengomel:

.iwan. said...

hahaha.
kesian dey elo.
makan kat luar la smpai mak ngan ayah balik.
isk3.
len kali blaja masak mcm iwan.
hahaha.
pakar masak lagi.
kakaka..

opss.
kuih tu kuih peneram laa.
bukan neram.
xsedap bunyinya.
hahaha

wanridzuan said...

ntah la xtaula kuih ape tu.. mkcik jual tu tulis neram kita neram jela..hehe.. myb sbb laen tmpt kot laen la sebut nya..

zuriamohd said...

s cdgkan awk kawen je senang..hahahaha..opss..


nasik dagang my paberet..hehe..best sgt..jab ag nak beli..hi3

wanridzuan said...

kawen ngan eya la boleh??
hehe

zuriamohd said...

haha..bule lah..jom kawen..kih3..wink*

wanridzuan said...

hehe..kalu ade jodoh kita kawen la ek.. eya tggu tau..hekhek

zuriamohd said...

hehe..baekkk..kene sign contract dulu nih..ha..ha..ha..hehe

miss bloomy said...

hahaha lawak3
=p

wanridzuan said...

=p

atikah said...

kuih deram la....neram plak...

wanridzuan said...

ntah la tkah.. aku pun xtau name btol die...