Monday, 23 February 2009

weekend yg best

weekend aku mmg best.. masa aku diisi dgn mcm2 aktiviti.. walaupun penat tp best....
aku mulakan ari ahad aku ngan pg tgk drift... fuh.. mmg faveret aku nie.. pastu ade plak autoshow kan.. lagi la.. ber tmbah teruja aku... ok kat bwah nie aku include skali pic ngan vid event tu...

video

pas aktiviti nie hbes.. aku join explorace under aku nya kuliyah family day... jap2 kuliyah tu fakulti... sblm start tu ujan turun lebat gler babi r.. tp aku ngan team aku steady.. semangat nak menang... sptt nya satu team 6 org tp kami slumber nak buat 4 org je... walaupun ari ujan explorace tu jln gak cm bese... ade la lebih kurang 8 check point kiteorg kena pg.. berkayak la.. berbasikal la.. kn sandwich pedas minum kopi pahit ngan mkan bawang la.. turun tembok tinggi la.. pastu paling xtahan kene cari ikan bilis lam air beras busuk.. gler bau.. cam shit je.. huhu..
walaupun begitu.. kami brjaya mendpt tempat kedua.. hehehe.. sori xde pic nak include kat sini.. walaupun penat tp aku puas sbb menang... ehehe

Friday, 20 February 2009

renungkan

aku jumpe sesuatu yang best orang anta kat email aku.. so aku igt nak share kat sini....

****************************************************************************

Seorang anak laki-laki kecil bertanya kepada ibunya
"Mengapa ibu menangis?"

"Karena aku seorang wanita",
kata si ibu kepada anaknya..

"Aku tidak mengerti", kata anak itu.

Ibunya hanya memeluknya dan berkata,
"Dan kau tak akan pernah mengerti"

Kemudian anak laki-laki itu bertanya kepada ayahnya,
"Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?"

"Semua wanita menangis tanpa alasan",
hanya itu yang dapat dikatakan oleh ayahnya.

Anak laki-laki kecil itu pun membesar menjadi seorang laki-laki dewasa, tetap ingin tahu mengapa wanita menangis.

Akhirnya ia berhubung dengan Tuhan, dan ia bertanya,
"Tuhan, mengapa wanita begitu mudah menangis?"

Tuhan berkata:


"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan "

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya "

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh "

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan,
bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya "

"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya "

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik
takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada di
sisi suaminya tanpa ragu "
"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan.

Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan pada waktu bila pun ia diperlukan."


"Kau tahu:


Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk badan yang ditampilkan, atau bilaman ia menyisirkan rambutnya."

"Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, karena itulah pintu hatinya -
tempat dimana cinta itu ada."


Thursday, 19 February 2009

tanggungjawab social

smalam aku p derma darah.... biasalah jalankan tggungjawab sosial... sape2 yang agak2 blom penah p derma tu sila2 la berbuat demikian... jgn byk bg alasan mcm iklan kat radio tu.. xmati nya.. dpat pahala lagi....

Tuesday, 17 February 2009

kisah aku, kawan aku dan bangla...hehe

munasabah x... harga minyak dah turun.. tp nape harga barang still takat tu lagi... xjugak turun... dulu boleh la bg alasan sbb petrol mahal.. skrg nie ape plak?

satu ari tu aku p beli lauk kat cafe... yela sbb nasi pun dah tanak sndri.. cume lauk je yg blom mampu nak masak sndri... hehe.. ade la amek sayur sket n lauk sket.. yg aku xpuas ati nya.. ade sorang kawan aku tu die amek kuah je tnpa isi nya tp caj nya masyaAllah... pergh.. start ari tu mmg aku anti gler ngan cafe tu... naseb la.. org len boleh je jual murah sket...

ok tu je....

Sunday, 15 February 2009

student carnival...

aku penat + letih + enjoy..... ari2 aku kebelakangan nie dipenuhi mcm2 menda... walaupun penat tp aku enjoy.... semalam la plg penat.... pg2 dah kene bgn... pastu training wat wardance... sbb pkul 11 mcm tu dah kena perform. kalu ikt kan presiden u aku VIP nya.. tp die cancel last minit.. last2 perform dpn rektor je... ntah pape.. dah la die xtgk hbes... penat je.. alah mcm die sorang je yang panas kan...

lepas dah hbes wardance tu, aku diberi rest sblm continue pkul 3 sbb ade game.. xsabar btol aku nak menang...hehe :P game tu was ok la.. tp xtau lagi sape yang menang... thn pastu kami di ajar berpoco2.. haha... mmg aku xde bakat nk berpoco2 nie.. tp poco2 tu xde la susah pun... senang je.. aku blja xsampai sejam kire boleh bg 4 bintang la... hehe...

pg ni suppose kena lagi pg kat student carnival tu.. tp aku decided xnak pg.. aku nak study.. bsok exam maa...k la aku p sidai bju jap..

Tuesday, 10 February 2009

aktiviti thaipusam...





lokasi pengambaran di ulu yam selangor... air die huhu.. sejuk gler.. tp satu je xbest.. sbb khdiran org yang agak ramai... huhu.... buat semak je.. pape pun enjoy...

Sunday, 8 February 2009

10 jam

slamat pagi kpde sesiapa yang bgn pg.. n slamat beraya thaipusam...

arinie aku decide nak rilex je kt bilik... sbb smalam dah penat training... 10 jam tu... 6.45 pg sampai 12 tghari.. pastu smbung 2.30 pai 4.30 ptg.. xkesah aku dah bese... cume penat je tu je..

mggu depan nie aku agak bz.. selase ngan kamis aku ade exam... 2 paper tu... huhu.. pastu ade esaimen nak kena submit...oh yea, hmpir lupe... then jumaat tu plak kena pg mindef buat check up.. check up tu suppose to be ari isnin.. tp cuti kan sbb thaipusam.. ape la.. thaipusam pun nak cuti.. mcm kita plak yg smbut.. bg cuti kat india je dah la... huhu....

k till later.. bubye

Thursday, 5 February 2009

resign

smalam aku br resign dr salah satu society yg aku join... huhu.. xtahan maa.. bz sgt.. aku mmg suke society tu... tp masalah nya aku xdpat na bg 100percent comitment aku kat society tu. so aku decide bek aku resign je drpd xdpt jlnkan tggungjawab ngan smpurna... kebetulan plak ade lagi aku nie gatal nak join byk society.. nie la masalah nya...

bg aku ni la keputusan terbaek yang boleh aku buat. secara xlangsung xkan mendatangkan ketidakpuashatian org laen. stgh org mybe ckp its not a big deal... tp pd aku tggungjawab tu wajib kita buat.. kira cm amanah la.. n aku rase sgt2 berslah kalu xdpt jalan kan tggungjawab aku ngan sempurna...aku rase ape aku buat nie btol kot... erm,xpela aku akan join korang lagi yerk nnt... sronok dpt keje ngan korang... n smoga orang sukses slalu..huhu


I used to think that I could not go on
And life was nothing but an awful song
But now I know the meaning of true love
I'm leaning on the everlasting arms
If I can see it, then I can do it
If I just believe it, there's nothing to it

(Chorus)
I believe I can fly
I believe I can touch the sky
I think about it every night and day
Spread my wings and fly away
I believe I can soar
I see me running through that open door
I believe I can fly
I believe I can fly
I believe I can fly

See I was on the verge of breaking down
Sometimes silence can seem so loud
There are miracles in life I must achieve
But first I know it starts inside of me oohh
If I can see it, then I can be it
If I just believe it, there's nothing to it

(Chorus)
I believe I can fly
I believe I can touch the sky
I think about it every night and day
spread my wings and fly away
I believe I can soar
I see me running through that open door
I believe I can fly
I believe I can fly
I believe I can fly


hey'Cause I believe in you
oh..............

If I can see it, then I can do it (I can do..)
If I just believe it, there's nothing to it

(Chorus)
I believe I can fly
I believe I can touch the sky
I think about it every night and day
spread my wings and fly away
I believe i can soar
I see me running through that open door
I believe I can fly (I can fly)
I believe I can fly (I can fly)
I believe I can fly (I can fly)

Hey if I just spread my wings (I can fly)
I can fly (I can fly)
I can fly (I can fly)
I can fly (I can fly)
Hey if I just spread my wings (I can fly)
I can fly...(i can fly,i can fly)
woo... (i can fly)
hmmmmm...fly, fly, fly

Tuesday, 3 February 2009

what is RAM

RAM (random access memory) is the place in a computer where the OS, application programs, and data in current use are kept so that they can be quickly reached by the computer's processor. RAM is much faster to read from and write to than the other kinds of storage in a computer, the hard disk, floppy disk, and CD-ROM. However, the data in RAM stays there only as long as your computer is running. When you turn the computer off, RAM loses its data. When you turn your computer on again, your operating system and other files are once again loaded into RAM, usually from your hard disk.

RAM can be compared to a person's short-term memory and the hard disk to the long-term memory. The short-term memory focuses on work at hand, but can only keep so many facts in view at one time. If short-term memory fills up, your brain sometimes is able to refresh it from facts stored in long-term memory. A computer also works this way. If RAM fills up, the processor needs to continually go to the hard disk to overlay old data in RAM with new, slowing down the computer's operation. Unlike the hard disk which can become completely full of data so that it won't accept any more, RAM never runs out of memory. It keeps operating, but much more slowly than you may want it to.

Monday, 2 February 2009

sorrow

pg td pg class ntah ape aku dpt pun aku xtau.... awal2 calculus.. masuk2 jer lect tu start mengajar dah... mule2 boleh je folow, last2 die punya speed laju nak mati. katanya nak hbes kan chapter tu aritu jugak... naseb la topik arinie agak senang la... huhu.. pastu class kat lab plak.. class programing.. subjek yg aku minat... dah la siap ade kuiz lagi td.. aku plak xprepare ape2.. naseb la boleh jawab kan..hehehe.. syukur2.... last class plak akaunting.. class ni btol2 aku lost... aku dtg class semata2 nak sign attendance tu je.... ape aku ptt buat ek.. adush.. nak xnak mmg aku terpakse amek subjek nie... huhu... k la chow...