Saturday, 26 December 2009

6 bulan 3 hari

assalamualaikum pembuka bicara.

jap2 aku sbnar nya saje buat keputusan untuk menyepi seketika.
last paosting aku ber tarikh 23 june 2009. arini adalah 26 december 2009. hampir masuk tahun baru aku br start balik blog nie... huhu... xkesah la bukan nya ade orang nak bace pown.

hidup aku sekarang ok. sgt2 ok. hubungan ngan sume ornag pown sgt2 ok. cume satu je.. belom ketemu cinta. tambah2 plak aku sekarang sibuk ngan study ngan club yg aku join serta aktiviti outdoor aku. bsok ade paintball tournament.... isnin lak nak briefing junior.. adoi, pastu nak kena pg kem lagi meeting ngan person in charge. harap2 aku diberi kemudahan melakukan semua tu.

dah lame xmenulis niharap2 skill menulis aku belom hilang. bukan senang kan nak mencari idea nak menulis nie. xsume org ade kelebihan macam tu kan. aku plak cmne?? aku cmne?? ade ke kelebihan yang mcm tu. wallahualam.

ape hal2 slamat tahun baru hijrah dan masihi... peace!

Tuesday, 23 June 2009

back from the future...

salam guys...
fuh2 dah berabuk blog nie...
dah cuti nie mcm2 aktiviti yang nak kena buat tu yang lame tak post tu...
lagik2 nak dapat tenet kat umah nie susah...
so br sekarang nie ade kelapangan nak update balik blog nie..
pape hal pun untuk kali nie mmg xde entri lagi.. cume nak bersihkan habuk2 kat blog nie je.. hehe
okay la guys.. till next time....

Wednesday, 8 April 2009

all my sorrow flew away

this is an important annnouncement...

for now on i will be away for about 4 months maybe...

this decision is hard to make but i'll try my best to return back as soon as possible...

till here.....

Thursday, 2 April 2009

700

klik gmbar untuk lihat besar

ni la yang aku melabur smalam gler byk btol duit aku hbes kan smalam... huhu... nak xnak terpakse.... kalu ari2 mcm ni... mmg tokey jual babi pun bankrap.... huhu..... xpe la nak buat cmne... menda dah jadi.... duit oh duit...

Tuesday, 31 March 2009

untukmu bunga

dalam jambangan bunga..

ada sekuntum yang begitu wangi, cantik dan mekar..

sekali pandang mungkin tiada beza nya bagi orang lain..

tapi bagi aku.. bunga yang satu itu sungguh istimewa..

kalau aku kumbang, biarlah aku ke kuntuman bunga itu..

bukan untuk menghisap madu nya..

tapi menjaga nya dari kumbang yang lain...

biarlah aku melanggar fitrah seekor kumbang..

asalkan kuntuman bunga itu wangi, mekar, cantik dan selamanya milik ku.

Sunday, 29 March 2009

malam yang panjang...

jam pukul satu pagi. aku baru balik dari meeting. ape kejadah nya meeting sampai malam2 buta. pak lah pun tido time2 cmni. hehe... biase la meeting start lewat coz support the earth hour tu. erm..

xde la sbnar nya meeting nie taklimat pengenalan kepada bakal2 perajurit muda. perajurit muda tu kira mcm aku askar wataniah yang baru nak rekrut. insya allah bulan 4 nnt aku akan off selama sebulan sbb nak attend menda nie la. doakan aku selamat pergi dan balik ye.

pas abes meeting td aku p la jlan2.. hirup udra segar.. haha poyo hbes. ngan siap kemeja ber'tie' lagi. hehe.. abes awek2 usha pelik kat kiteorng. yela mlm2 buta pakai cmtu pastu round plak kat awek2 nya kolej.. hehe... buat xtau malu sudah. btol x..

byak lagi aku nak citer tp aku dah ngantuk la.. tdo dlu

Friday, 27 March 2009

lagi

alat menulis aku rosak lagi...
aku rase mcm hilang nikmat dunia.. adoi.. xpe la aku rase.. aku pun mcm bz je ngan exam aku yang dah nak start dah nie... huhu... k la jumpe laen mase...

Tuesday, 17 March 2009

rosak

alat menulis aku rosak
will be back after a few days.

Friday, 13 March 2009

orang2..

mane2 saje aku pergi aku akan bertemu beberapa golongan jenis manusia...

1) orang yang selalu menkondem org lain dan merasakan diri nya yang paling hebat dan sempurna. pada pandangan mata nya pasti ada sesuatu yang tidak kena pada orang lain. dan orang ini juga akan sentiasa mencari salah orang lain untuk dijadikan bahan kutukan atau sindiran.

komen aku = orang cmni sptt nya kita bg die satu tggungjwab besar punya. bukan sikit2 nya besar tp btol2 besar punya. biar dia tau bagaimana rase apa yang orang lain rase. jgn tau nak kondem org je.. buat tgk... kalu ko sure better xpe la kan ni nak kondem orang je keje nya.

2) orang yang sifat nya bersahaja dan kelakar. percakapan nya sering diselang selikan dengan lawak jenaka yang bersahaja. apabila beliau serius tingkah laku nya serta percakapan nya tetap kelakar. sempoi.

komen aku = org ni aku plg suke nak dkt. ramah n mudah didekati. kalu ngah2 rase boring xde ape nak buat cari la org ni sure gelak besar nya.. xtipu.. best kalu ramai kwn mcm ni. kita pun jadi trikut die.. ceria je.. hehe

3) orang yang kerja nya asyik merungut sahaja. xsuke menghadapi kesukaran dan cabaran walaupun kadang2 cabaran tu kecik je. pasti golongan ini akan merungut xsudah2.

komen aku = orang2 ni sebenarnya belum knal lagi erti hidup. or dorang ni anak orang kaya ke yang xpenah susah.. huhu... sape yang tau kan....

notakaki: kat sini aku bukan nya nak ckap aku nie sempurna. tak same sekali. no body perfect kan. cume kat sini aku tulis sifat manusia supaya kita same2 baiki diri.. huhu.. :P

Thursday, 12 March 2009

fitness concept

ptg td aku pg fitness concept.. pastu tb2 ade brand manager ni bg aku sama kwn2 aku try ini alat.. alat nie kira mcm boleh ukur sume la dr BMI smpai kandungan lemak dlam badan... result die lebih kurang cmni...

BODY TYPE STANDARD
GENDER MALE
AGE **
HEIGHT 168 CM
WEIGHT 62.2 KG
(gile slalu berat aku 60 je skali bila tmbg time pas mkn 2kg naek byk btol aku mkn ye???)
BMI 22.0 (normal) =)
FAT % 19.7% (peratusan yang ideal)
FAT MASS 12.3 kg
FFM 49.9 kg (aku xtau ape nie)
TBW 36.5% (sgt bgus mnrut instructor berkenaan)

pastu ade lagi la benda ape yang aku sndri xpaham.. tp menurut instructor tu aku nya mmg baek cume kena maintain cmni la.. jgn drop atau increase.. skit2 bleh.. hehe...

Monday, 9 March 2009

helo

..aku br sampai kat uia..
..penat shiakk..
..lapa pun same gak..
..aku nak sirap limau la...
..chow...

Wednesday, 4 March 2009

kill the stress...

hati aku berdebar2.. asyik berdebar je.. rase mcm ade sumthing xkena n sumthing bad akan jadi.
tp bg aku myb nie prasaan aku je kot.. erm, hati aku tmbah berdebar bila si dia muncul.. si dia call si dia ber'sms' tp aku buat2 kool.. menganggap itu sume perkara biasa.. tiada ape yang pelik...
aku cube bersikap positif.. biasa jantung mesti la berdegup bentak hati aku sendiri..

atau ini disebbkan aku yang terlalu memendam rase terhadap sesuatu?? aku sendiri xtau.. perlu ke aku luahkan sume yang terbuku kat hati aku nie... tp... aku blom bersedia.. aku blom bersedia menerima akibat samada baik mahupun sebalik nya. ape yang aku buat.. cube lalui ari2 aku seperti biasa... bergelak ketawe ngan kawan, makan dengan kenyang, mandi dengan basah nya dan tidur ngan lena.

ape2 pun this weekend aku nak balik umah. maybe aku boleh jumpe sesuatu kat sane nnt..
sume nya dah ready cume tggal nak balik je.. huhu...

Sunday, 1 March 2009

aku penattt!!!!!!!

aku penat.. penat ngan segala2 nya..

aku rase mcm nak give up je ngan hidup aku...

aku penat ngan perasaan aku terhadap seseorang.. aku penat...

aku penat gagal.. aku penat menjadi yang lemah..

sampai bile harus aku hadapi sume ni??

xcukup kah ape yang aku lakukan untuk diri aku...

xcukupkah usaha aku slama nie...

somebody please tell me..... :(

Monday, 23 February 2009

weekend yg best

weekend aku mmg best.. masa aku diisi dgn mcm2 aktiviti.. walaupun penat tp best....
aku mulakan ari ahad aku ngan pg tgk drift... fuh.. mmg faveret aku nie.. pastu ade plak autoshow kan.. lagi la.. ber tmbah teruja aku... ok kat bwah nie aku include skali pic ngan vid event tu...

video

pas aktiviti nie hbes.. aku join explorace under aku nya kuliyah family day... jap2 kuliyah tu fakulti... sblm start tu ujan turun lebat gler babi r.. tp aku ngan team aku steady.. semangat nak menang... sptt nya satu team 6 org tp kami slumber nak buat 4 org je... walaupun ari ujan explorace tu jln gak cm bese... ade la lebih kurang 8 check point kiteorg kena pg.. berkayak la.. berbasikal la.. kn sandwich pedas minum kopi pahit ngan mkan bawang la.. turun tembok tinggi la.. pastu paling xtahan kene cari ikan bilis lam air beras busuk.. gler bau.. cam shit je.. huhu..
walaupun begitu.. kami brjaya mendpt tempat kedua.. hehehe.. sori xde pic nak include kat sini.. walaupun penat tp aku puas sbb menang... ehehe

Friday, 20 February 2009

renungkan

aku jumpe sesuatu yang best orang anta kat email aku.. so aku igt nak share kat sini....

****************************************************************************

Seorang anak laki-laki kecil bertanya kepada ibunya
"Mengapa ibu menangis?"

"Karena aku seorang wanita",
kata si ibu kepada anaknya..

"Aku tidak mengerti", kata anak itu.

Ibunya hanya memeluknya dan berkata,
"Dan kau tak akan pernah mengerti"

Kemudian anak laki-laki itu bertanya kepada ayahnya,
"Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?"

"Semua wanita menangis tanpa alasan",
hanya itu yang dapat dikatakan oleh ayahnya.

Anak laki-laki kecil itu pun membesar menjadi seorang laki-laki dewasa, tetap ingin tahu mengapa wanita menangis.

Akhirnya ia berhubung dengan Tuhan, dan ia bertanya,
"Tuhan, mengapa wanita begitu mudah menangis?"

Tuhan berkata:


"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan "

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya "

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh "

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan,
bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya "

"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya "

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik
takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada di
sisi suaminya tanpa ragu "
"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan.

Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan pada waktu bila pun ia diperlukan."


"Kau tahu:


Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk badan yang ditampilkan, atau bilaman ia menyisirkan rambutnya."

"Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, karena itulah pintu hatinya -
tempat dimana cinta itu ada."


Thursday, 19 February 2009

tanggungjawab social

smalam aku p derma darah.... biasalah jalankan tggungjawab sosial... sape2 yang agak2 blom penah p derma tu sila2 la berbuat demikian... jgn byk bg alasan mcm iklan kat radio tu.. xmati nya.. dpat pahala lagi....

Tuesday, 17 February 2009

kisah aku, kawan aku dan bangla...hehe

munasabah x... harga minyak dah turun.. tp nape harga barang still takat tu lagi... xjugak turun... dulu boleh la bg alasan sbb petrol mahal.. skrg nie ape plak?

satu ari tu aku p beli lauk kat cafe... yela sbb nasi pun dah tanak sndri.. cume lauk je yg blom mampu nak masak sndri... hehe.. ade la amek sayur sket n lauk sket.. yg aku xpuas ati nya.. ade sorang kawan aku tu die amek kuah je tnpa isi nya tp caj nya masyaAllah... pergh.. start ari tu mmg aku anti gler ngan cafe tu... naseb la.. org len boleh je jual murah sket...

ok tu je....

Sunday, 15 February 2009

student carnival...

aku penat + letih + enjoy..... ari2 aku kebelakangan nie dipenuhi mcm2 menda... walaupun penat tp aku enjoy.... semalam la plg penat.... pg2 dah kene bgn... pastu training wat wardance... sbb pkul 11 mcm tu dah kena perform. kalu ikt kan presiden u aku VIP nya.. tp die cancel last minit.. last2 perform dpn rektor je... ntah pape.. dah la die xtgk hbes... penat je.. alah mcm die sorang je yang panas kan...

lepas dah hbes wardance tu, aku diberi rest sblm continue pkul 3 sbb ade game.. xsabar btol aku nak menang...hehe :P game tu was ok la.. tp xtau lagi sape yang menang... thn pastu kami di ajar berpoco2.. haha... mmg aku xde bakat nk berpoco2 nie.. tp poco2 tu xde la susah pun... senang je.. aku blja xsampai sejam kire boleh bg 4 bintang la... hehe...

pg ni suppose kena lagi pg kat student carnival tu.. tp aku decided xnak pg.. aku nak study.. bsok exam maa...k la aku p sidai bju jap..

Tuesday, 10 February 2009

aktiviti thaipusam...





lokasi pengambaran di ulu yam selangor... air die huhu.. sejuk gler.. tp satu je xbest.. sbb khdiran org yang agak ramai... huhu.... buat semak je.. pape pun enjoy...

Sunday, 8 February 2009

10 jam

slamat pagi kpde sesiapa yang bgn pg.. n slamat beraya thaipusam...

arinie aku decide nak rilex je kt bilik... sbb smalam dah penat training... 10 jam tu... 6.45 pg sampai 12 tghari.. pastu smbung 2.30 pai 4.30 ptg.. xkesah aku dah bese... cume penat je tu je..

mggu depan nie aku agak bz.. selase ngan kamis aku ade exam... 2 paper tu... huhu.. pastu ade esaimen nak kena submit...oh yea, hmpir lupe... then jumaat tu plak kena pg mindef buat check up.. check up tu suppose to be ari isnin.. tp cuti kan sbb thaipusam.. ape la.. thaipusam pun nak cuti.. mcm kita plak yg smbut.. bg cuti kat india je dah la... huhu....

k till later.. bubye

Thursday, 5 February 2009

resign

smalam aku br resign dr salah satu society yg aku join... huhu.. xtahan maa.. bz sgt.. aku mmg suke society tu... tp masalah nya aku xdpat na bg 100percent comitment aku kat society tu. so aku decide bek aku resign je drpd xdpt jlnkan tggungjawab ngan smpurna... kebetulan plak ade lagi aku nie gatal nak join byk society.. nie la masalah nya...

bg aku ni la keputusan terbaek yang boleh aku buat. secara xlangsung xkan mendatangkan ketidakpuashatian org laen. stgh org mybe ckp its not a big deal... tp pd aku tggungjawab tu wajib kita buat.. kira cm amanah la.. n aku rase sgt2 berslah kalu xdpt jalan kan tggungjawab aku ngan sempurna...aku rase ape aku buat nie btol kot... erm,xpela aku akan join korang lagi yerk nnt... sronok dpt keje ngan korang... n smoga orang sukses slalu..huhu


I used to think that I could not go on
And life was nothing but an awful song
But now I know the meaning of true love
I'm leaning on the everlasting arms
If I can see it, then I can do it
If I just believe it, there's nothing to it

(Chorus)
I believe I can fly
I believe I can touch the sky
I think about it every night and day
Spread my wings and fly away
I believe I can soar
I see me running through that open door
I believe I can fly
I believe I can fly
I believe I can fly

See I was on the verge of breaking down
Sometimes silence can seem so loud
There are miracles in life I must achieve
But first I know it starts inside of me oohh
If I can see it, then I can be it
If I just believe it, there's nothing to it

(Chorus)
I believe I can fly
I believe I can touch the sky
I think about it every night and day
spread my wings and fly away
I believe I can soar
I see me running through that open door
I believe I can fly
I believe I can fly
I believe I can fly


hey'Cause I believe in you
oh..............

If I can see it, then I can do it (I can do..)
If I just believe it, there's nothing to it

(Chorus)
I believe I can fly
I believe I can touch the sky
I think about it every night and day
spread my wings and fly away
I believe i can soar
I see me running through that open door
I believe I can fly (I can fly)
I believe I can fly (I can fly)
I believe I can fly (I can fly)

Hey if I just spread my wings (I can fly)
I can fly (I can fly)
I can fly (I can fly)
I can fly (I can fly)
Hey if I just spread my wings (I can fly)
I can fly...(i can fly,i can fly)
woo... (i can fly)
hmmmmm...fly, fly, fly

Tuesday, 3 February 2009

what is RAM

RAM (random access memory) is the place in a computer where the OS, application programs, and data in current use are kept so that they can be quickly reached by the computer's processor. RAM is much faster to read from and write to than the other kinds of storage in a computer, the hard disk, floppy disk, and CD-ROM. However, the data in RAM stays there only as long as your computer is running. When you turn the computer off, RAM loses its data. When you turn your computer on again, your operating system and other files are once again loaded into RAM, usually from your hard disk.

RAM can be compared to a person's short-term memory and the hard disk to the long-term memory. The short-term memory focuses on work at hand, but can only keep so many facts in view at one time. If short-term memory fills up, your brain sometimes is able to refresh it from facts stored in long-term memory. A computer also works this way. If RAM fills up, the processor needs to continually go to the hard disk to overlay old data in RAM with new, slowing down the computer's operation. Unlike the hard disk which can become completely full of data so that it won't accept any more, RAM never runs out of memory. It keeps operating, but much more slowly than you may want it to.

Monday, 2 February 2009

sorrow

pg td pg class ntah ape aku dpt pun aku xtau.... awal2 calculus.. masuk2 jer lect tu start mengajar dah... mule2 boleh je folow, last2 die punya speed laju nak mati. katanya nak hbes kan chapter tu aritu jugak... naseb la topik arinie agak senang la... huhu.. pastu class kat lab plak.. class programing.. subjek yg aku minat... dah la siap ade kuiz lagi td.. aku plak xprepare ape2.. naseb la boleh jawab kan..hehehe.. syukur2.... last class plak akaunting.. class ni btol2 aku lost... aku dtg class semata2 nak sign attendance tu je.... ape aku ptt buat ek.. adush.. nak xnak mmg aku terpakse amek subjek nie... huhu... k la chow...

Thursday, 29 January 2009

bgus jugak kan

erm, mcm dah berabuk je blog nie.. hehe... erm, aku terpikir tentang sumthing... ade org bg cadangan kat aku supaya letak kan menda2 pasal IT kat blog aku nie. alasan nya sbb menda ade kaitan ngan idup aku... erm, ok jugak kan cadangan tu. tp masalah nya ilmu aku nie xde la byk sgt nak share ngan org kan.. just untuk diri sendiri boleh la kot. hehe....

xpe la kalu menda nie sure aku buat nnt ade la. cume nak kena pikir kat mane nak start.. hehe kang xpasal2 sume org pening n ngan aku2 skali pening.. hehe... skrg pun dah sgt2 bz dah.. nak kena carik mase nak blogging lagi..hehe.. erm, xpe la tggu dan lihat jela..huhu

Monday, 19 January 2009

ape nak jadi...

assalmualaikum...
smalam aku dah terbaca satu brite kat harian metro kalu xsilap. brite tu pasal ade sorang budak pumpuan ni jual badan sbb nak tolong famili kata nya. brite tu kata die dah 2 kali ditahan lam mase 10 ari... atas kesalahan yang sama.. pumpuan tu kata mak die sakit jantung kot kalu xsilap.. so kiranya die jadik PELACUR sbb nak cari duit lebih nak tlg mak die... mcm tu la brite lebih kurang...

tp ape yang aku sgt2 heran ape manusia skrg nie dah xde akal fikiran ke.. dalam byk2 kerja nape perlu gadai maruah diri?? aku kecewa bila dgr org sebangsa ngan seagama ngan aku begitu cetek pemikiran die. zaman sekarang nie peluang kerja byk.. cume kita je perlu carik.. sedangkan orang kurang upaya pun boleh berjaya... ni kan kita yang sempurna fizikal dan mental... ok la kata nya nak tolong famili kan. xsalah nak tolong famili tp biala ape yang kita dapat dan kita bg kat famili tu dari sumber yang halal. erm, ke mmg mereka ni dah xkenal agama agak nya.. ntah la cume mereka yang tau...

Friday, 16 January 2009

air oh air

GOMBAK: Kira-kira 18,000 penduduk di sekitar daerah ini dijangka mengalami masalah bekalan air hari ini, selepas berlaku tumpahan minyak kelapa sawit sehingga mencemarkan sumber air mentah di Loji Rawatan Air Sungai, di sini, semalam.

Limpahan minyak itu disebabkan kemalangan membabitkan lori tangki yang membawa muatan bahan mentah berkenaan di kilometer 28, Lebuh raya Kuala Lumpur Karak, kira-kira jam 3.30 petang kelmarin.

“Antara kawasan terbabit adalah Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Sungai Pusu, Sekolah Menengah Al-Amin, British Malaysia Institute (BMI), Tol Karak, Sekolah Menengah Teknik Gombak, Sekolah Menengah Integrasi Gombak dan Stesen Minyak BHP selain Lebuh raya Karak yang juga dijangka turut terjejas.

“Kami akan mengaturkan penghantaran air melalui lori tangki ke kawasan terbabit bagi membantu pengguna. Kontraktor bagi menjalankan kerja pembersihan juga sudah dilantik namun status bekalan air pulih masih belum dapat dipastikan," katanya dalam satu kenyataan di sini, semalam. -berita harian

brite nie kalu xsilap alu dah 2 ari kot... so life aku kat sini korang boleh jangka kan.. xde air.. tp naseb la block aku ni xde effect sgt.. manjang je ade air..hehe.. tp rmai gak yg mendrita... yg mane umah dkat tu len citer la kan boleh balik umah... tp kalu yg jauh tu cmne? terpakse la menumpang... huhu... tp nnt kalu air kat blok aku ni hbes aku tau la nak slah kan sape
hehe...

so sbb water interupption tu kiteorg di beri cuti.. kire sume class n urusan bukan akademik di tempat yg terjejas di tangguhkan..huhu... xbest pun bg aku... nnt penat je nk kena ganti class..
aku yakin rmai skrg ni ngah tggu air kuar dr paip.. sbar la yerk.. nnt ok la tu

Monday, 12 January 2009

sesuatu yang rare...










YOUTH 09

satu ari td p jln2 kat YOUTH 09..... that was awesome.... i having so so so much fun... byk gler... menda best yg boleh tgk... artist2 pun ramai.... aku sempat la amek gmbar ngan beberapa artist yg aku minat... antara nya juliana evans, band estrange ngn bunkface. kat situ gak first time aku pegang ular... real punya kot... ular same lagi... mule2 tu mmg cuak la nak pegang... tkut2 die belit sampai lemas ke kan.... dah la besa... huhu... tp sbb tgk rmai org slumber je pegang... siap tgkap gmbar lagi aku pun try la gak... huhu... tkut gak la... tp bile dah pegang tu ok je.. siap amek gmbar lagi..hehe

pastu byk la tgk art... best2... ngan grafitti lagi.. cntik btol dorang buat... nape la aku xde bakat cmtu ekk... huhu... plg menarik perhatian aku ialah ade satu wall tu penuh ngan gmbar2 lomo... cntik sgt... pastu byk la mamat2 ngan minah2 yg bwak dslr berebut2 nk amek gambar... kiteorg tgk jela dr jauh... xde dslr kan..hehe...

malam tu kiteorg tgk band2 perform... crowd not bad... ramai.. organizer plak best tmbah plak mc die Hunny Madu..hehe... first yang perform Love Me Butch... mmg happenning ngan crowd yang jerit2...hehe... pastu time Yuna plak perform lagi la ngan budak2 laki dok jerit name die... hehe... n plg best time Bunkface... crowd sume join dorang nyanyi... blom lagi yang terlompat2... aku yg dok kat dpn stage hbes kene tolak... adushhh.. aku pun balas r balik.. huhu... dah la aku penat la jln2 satu hari... overall aku bg 8.5 bintang kat event ni... tahniah organizer.. tahniah kpd sume yg terlibat.. daa... aku nk tdo....

gmbr akan di upload kemudian....

Wednesday, 7 January 2009

.:semalam:.

lepas je mkn tgh ari smalam aku cpt2 cari atm. perghhh. punya la ramai org beratur.. ape la dorang time aku miskin time tu jugak la dorang miskin.. adoi... gigih je aku tggu.. erm, lame jugak la nak sampai turn aku. dah la sebijik je atm yg boleh gune.. ape dorang ni xde akal ke? erm, dah la yg penting aku dpt kuar sudah.. hehe.. ade la beberapa keping not biru yg aku amek.. erm, ketar jugak la tgn aku pegang... mane la tau kot2 kene rompak ke kan.. sape la tau.. pastu aku pg darul kutub. kedai buku la.. hehe.. aku beli la beberapa buku. fuh kira nya kira.. ade la lam 300 jugak hbes utk buku.. mahal jugak ek.. erm, xpe xkesah pun sbnar nya... menda berguna kan.

+buku yang aku beli..agak2 mahal x?+

pas balik je dr shopping buku td aku trus la balik bilik nak rest la kan. tb2 je br je aku bukak pintu kwn aku ajak kuar plak. kata nya nk beli barang. erm dah sume nak pg kan xkan aku sorang je nak dok kat bilik plak. busan je. bek ikut dorang. kiteorg pg BB. xbuat ape pun just jln2 je.. pastu p mkan kat secret respi. mkn kek je. fuhh, mmg best... xpenah jemu mkn kek kat situ... hehe...
mlm tu dah penat sgt lepak kat bilik je. sampai xkuar mkn pun..hehe.... tdo awal lagi tu...

Saturday, 3 January 2009

.:tag:.

16 Things you May or May Not Know About Me
  1. name penuh muhammad sapuan ridzuan b mohamad
  2. tarikh lahir 16 0gos
  3. jantina lelaki.
  4. agama islam.
  5. tempat lahir hospital besar k*****n
  6. adik beradik 6 orang.
  7. anak number 4
  8. pernah bertadika di taman didikan kanak2 KEMAS cawangan kg sri damai..
  9. pandai nek beskal sambil lepas tgn dua belah..hehe
  10. mempunyai kad pengenalan yang sah...
  11. merupakan seorang manusia yang sempurna fizikal dan mental...
  12. pelanggan maxis...hehe
  13. seorang anak, abang adik pakcik dan bakal suami serta ayah..hehe
  14. baju bersaiz m kasut bersaiz 8 sluar bersair 31.
  15. pandai bancuh nescafe...
  16. paling penting kacak..haha

Arahan: apabila anda telah di tag, anda haruslah menulis blog (entry) dengan 16 pekara tentang fakta, perangai, habits, target dll mengenai diri anda. di akhir tag anda, anda harus memilih 16 orang lagi rakan anda untuk di tag..sila list kan nama mereka & nyatakan sebab anda mengetag mereka..anda juga perlu memberi tahu mereka yang anda telah mengetag mereka..

  1. theo walcott
  2. tauke nasi lemak
  3. makcik cleaner
  4. jurutera elektrik...
  5. abg maintanance
  6. pemandu bas rapid kl
  7. pakar bedah otak
  8. maria sharapova
  9. pak pandir..
  10. osman kering
  11. tauke sabun biozip..
  12. sume pemilik enset nokia 5200
  13. sume warga emas..hehe
  14. pemilik kenderaan berpendaftaran BHA
  15. sume blogger..hehe
  16. rakan lam fs
  17. rakan lam fb
  18. rakan2 lam ym
  19. rakan2 lam class
  20. rakan2 rakan2 rakan2

Friday, 2 January 2009

.:selamat tahun baru tp selamatkah melayu ku:.

Aku lihat layu dalam Melayu
Aku pasti bukan aku seorang saja yang nampak
Ada juga bercadang bertanya tuan punya
Tapi bercampur risau dengan tak tergamak
Nanti dikata tak bersyukur, dikata tak sedar diri
Jadi aku menyendiri, memerhati dan akhirnya mengakui
Yang kita sendiri
Membiarkan bunga raya melayu ke kanan
Dan dibiar bunga tak cantik mekar di kiri

Aku lihat layu dalam Melayu
Tanah air kita yang punya
Kita siram, kita baja tapi angin api kita lupa
Mereka merancang masa menjilat bangsa

13 harimau bertukar menjadi mangsa
Kita lupa nenek moyang kaya-raya
Jangan sekali-kali digadai harta-bendanya

Ku lihat layu dalam Melayu
Ku lihat layu dalam Melayu
Ku lihat layu dalam Melayu

Takkan Melayu hilang di dunia
Ya… tapi apa guna tak hilang di dunia
Kalau kewujudan tidak dirasa
Petah berbahasa kudrat tak berjasa
Orang berbudi kita hanya tahu merasa
Selalu lari bila dirapat
Selalu malu bila soalan diaju
Selalu segan memberi pendapat
Rela mengikut dari meneraju
Belum nyanyi sudah bersorak
Suka berjanji dalam borak
Bukan kata tak ada otak
Cuma tak berfikir di luar kotak

Ku lihat layu dalam Melayu
Ku lihat layu dalam Melayu
Ku lihat layu dalam Melayu

Aku jadi sayu
Bunga menangis dia mendayu
Mahu jadi cantik tetapi ragu
Aku merayu
Bangunlah semula hidup kembali
Jangan tunggu matahari mati
Cepatlah mekar sebelum terlerai

Perjuangan kita belum selesai
Perjuangan kita belum selesai
Perjuangan kita belum selesai

ape pendapat korang tentang sajak nie?? erm, renung2kan dan salamat beramal... :)

notakaki: sajak diatas hasil nukilan seorang pemuzik tanah air Malique TooPhat.