Friday, 16 January 2009

air oh air

GOMBAK: Kira-kira 18,000 penduduk di sekitar daerah ini dijangka mengalami masalah bekalan air hari ini, selepas berlaku tumpahan minyak kelapa sawit sehingga mencemarkan sumber air mentah di Loji Rawatan Air Sungai, di sini, semalam.

Limpahan minyak itu disebabkan kemalangan membabitkan lori tangki yang membawa muatan bahan mentah berkenaan di kilometer 28, Lebuh raya Kuala Lumpur Karak, kira-kira jam 3.30 petang kelmarin.

“Antara kawasan terbabit adalah Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Sungai Pusu, Sekolah Menengah Al-Amin, British Malaysia Institute (BMI), Tol Karak, Sekolah Menengah Teknik Gombak, Sekolah Menengah Integrasi Gombak dan Stesen Minyak BHP selain Lebuh raya Karak yang juga dijangka turut terjejas.

“Kami akan mengaturkan penghantaran air melalui lori tangki ke kawasan terbabit bagi membantu pengguna. Kontraktor bagi menjalankan kerja pembersihan juga sudah dilantik namun status bekalan air pulih masih belum dapat dipastikan," katanya dalam satu kenyataan di sini, semalam. -berita harian

brite nie kalu xsilap alu dah 2 ari kot... so life aku kat sini korang boleh jangka kan.. xde air.. tp naseb la block aku ni xde effect sgt.. manjang je ade air..hehe.. tp rmai gak yg mendrita... yg mane umah dkat tu len citer la kan boleh balik umah... tp kalu yg jauh tu cmne? terpakse la menumpang... huhu... tp nnt kalu air kat blok aku ni hbes aku tau la nak slah kan sape
hehe...

so sbb water interupption tu kiteorg di beri cuti.. kire sume class n urusan bukan akademik di tempat yg terjejas di tangguhkan..huhu... xbest pun bg aku... nnt penat je nk kena ganti class..
aku yakin rmai skrg ni ngah tggu air kuar dr paip.. sbar la yerk.. nnt ok la tu

1 orang mengomel:

.iwan. said...

uhuiii.
tercemar la pulak,
isk3.