Friday, 28 November 2008

.:superheroes:.

Jika mereka bukan superheroes...
Setelah beberapa siri kajian yang dibuat... ini lah hasil nya.

SUPERMAN

Sudah pasti menjadi budak penghantar surat atau poslaju kerana sifat terbang-terbangnya. Syarikat pertama yang akan meng'offer'nya kerja ialah syarikat poslaju UPS.

SPIDERMAN
Pencuci tingkap bangunan separuh masa kerana kerja tetapnya ialah sebagai PEREKA LAMAN WEB atau WEB DESIGNER. Ini kerana tangannya boleh mengeluarkan 'web' atau jaring untuk dijadikan benang menjahit baju.

BATMAN
Membuka kilang baja tahi kelawar. Batman senang je dapat sumber taik kelawar kerana dia akan merasuah member-membernya(kelawar) dengan memberi darah haiwan lain supaya kelawar tersebut mudah hadam dan berak dalam kuantiti yang banyak.

CATWOMAN
Pembantu pest-control(penghalang binatang-binatang jahat seperti tikus,lipas dll). Kecekapannya menangkap tikus sudah pasti membuatkan tikus-tikus lari dari tempat kediaman. Namun kelemahan si catwoman ni bila orang ada garu dagunya..mesti dia gatal cam kucing.

DAREDEVIL
Akan menjadi badut pasukan Manchester United dengan memakai kostum RED DEVIL kemudian berlari-lari sekeliling padang dengan riang kerana dia tetap jadi devil walaupun dia tak jadi superhero.

HELLBOY
Pendakwah bebas. Dia berdakwah kepada orang ramai supaya jauhkan diri dari neraka kerana sengsaranya pengalaman dia hidup kat neraka.

THE PUNISHER
Hakim sepenuh masa di mahkamah tinggi Amerika. Ini kerana sifatnya yang suka menjatuhkan hukuman(punish).

ROBOCOP
Jadi tokey besi buruk kerana sudah pasti dia akan menjualkan besi-besi kat badan dia.

ULTRAMAN
Membuka kedai sup daging raksaksa seperti sup ekor, sup taring dan sup sirip rasaksa. Ini kerana selepas berlawan dengan rasaksa sudah pasti daging berselerakan. Namun khabarnya, kedai sup ultraman tiada pelanggan di bumi melainkan di Planet Zargus memang laku giler.

WOLVERINE(X-MEN)
Pencukur rambut profesional. Pisaunya yang banyak tu mampu mencukur seluruh badan kambing dalam masa 0.05 saat je mengatasi baju gaban.

GABAN
Menjadi penjaga keselamatan di tasik Raban(Perak)macam baywatch tu. Ini kerana naga gaban sudah tenggelam dalam tasik tu. Naga tasik cini tu khabarnya adik sedara naga gaban.

MR.BEAN
Dia akan menjadi penjual kacang kuda rebus paling femes kat pasar malam...hehe..

8 orang mengomel:

.iwan. said...

haha.
(mcm xikhlas je gelak)
hmm.
menarikss.
pandai brfikir.

wanridzuan said...

hehehe...
ala xkesah pun nak gelak ke...

zuriamohd said...

hahaha..cian mr bean..die bkn superhero..die super lawak lol..
cantik colour kat ur blog..
nice2..ade bintang2..

wanridzuan said...

eh yeke??
silap tulis la tu...
hehe....

btw thanks..

oyen said...

Mr Bean...my hero~
hu~

wanridzuan said...

my all time faveret hero tau mr bean tu...
hehe

+ mika + said...

hurm...kalo the flash lak camner? suka tgk siri smallville episod yang ader the flash tuh...clark kent pun x larat nak kejar beliaw...hik~hik (^^,)

wanridzuan said...

ala cmne boley lupe the flash nie...
huhu