Monday, 24 November 2008

.:lambaian kaabah:.

slamat pagi sume..ari ni lain sket. aku bgn awal..hahaha..tp bgn awal pun sbb ade hal..sbb nya ari ni aku ngan adk bradik aku pg anta parents aku. dorang nak pg mekah buat haji. huhu..sedih nya rasa. pg nie ni plak ujan trun renyai2 seolah2 mengiringi jemaah2 haji. huhu.. sejuk nya xpayah ckp la. smpai ke tulang rasa nya sejuk nya. aku pulak bingai lupa pkai sweater...so tahan jela.huhu.

pg2 lepas subuh td ayah teh aku dtg kat umah. kira nak gerak skali la ngan kiteorg pg anta mak ngan abah. lepas sume dah siap ayah teh pun bace doa ngan azan. destinasi yang dituju masjid negeri dimana tempat sume jemaah berkumpul sebelum menaiki bas bertolak ke kuala terengganu. flight ke mekah dijadualkan akan bergerak pada pukul 7.30 mlm nnt. tp aku pun xpham nape pihak pengurusan nak pg awl2.. maybe dorang takut ade problem kot entah aku pun xtau..huhu.

sampai je aku kat masjid negeri aku tgk dah ramai dah jemaah yg sampai. penuh la ngan sanak saudara masing2. walaupun ngah ujan.huhu.. lepas dah lepak2 kejap kat masjid br la pihak agensi tu pggl sume jemaah kumpul kira nak wat checklist name yg terakhir. kira senang kata nak check la sama ada sume dah sampai belum. pastu part paling aku lemah dtg.. huhu.. aku tgk rmai je yg dah start nanges sambil berpelukan. aku cium tgn mak aku peluk die. aku cium tgn ayah aku peluk die. ayah aku pesan jaga umah baek2. aku sebak giler time tu tp aku tahan je xnak nanges. masa aku ngah tulis ni pun still rasa tu ade. huhu. apa2 pun aku doakan dorang selamat pergi dan selamat sampai. amin.

12 orang mengomel:

+ mika + said...

saya pown sebak masa opah mula2 nak gi mekah dulu...peluk cium opah macam tak nak lepas je...hurm...agaknyer bila la turn mummy ngan abah pulak ek? hopefully, mummy ngan abah sempat la tunaikan haji...mintak2 diorang panjang umur and dimurahkan rezeki...amin...

+ mika + said...
This comment has been removed by the author.
wanridzuan said...

huhu..hopefully mcm tu sy doakan yg terbaek utk dorang k

+ mika + said...

trimas... (^^,)

.iwan. said...

Whoa...
HEBAT!
alahh.
ingat je pesan ibu bapa tuh.
pergi kejap jer.
InsyaAllah selamat semuanya.
AMIN~~

PS/bila pulak nak bawak parent ku ini???hooo.

wanridzuan said...

amin!!
jgn risau nnt ade la rezki dorang..
huhu

atikah said...

selamat pergi dan kembali...amin~

wanridzuan said...

amin!! mekasih tikah

. meera . said...

yea..mereka pasti selamat..
doakan keselamatan dan kesihatan mereka.. :)

wanridzuan said...

amin!! mekasih semua.

.iwan. said...

eyyy KAMU!
hahaha
btw.
kenapa korg(Mika n awk)
mrhsiakn identiti eyh??
i mean macam dekat profile
xde nama.umur.tpt tggl.
blaja kt mana ker.hape ker.
hmmm.
SUKA eyh rhsikn identiti kt dunia blog niyh?

wanridzuan said...

yup lebih selesa mcm tu...